Opskrifter på fastelavnsboller

Opskrifter på fastelavnsboller: Noget af det lækreste ved fastelavn, er de skønne fastelavnsboller som kommer med både creme, syltetøj, flødeskum, æbler og meget meget mere.

På denne side har vi samlet vores favorit opskrifter på fastelavnsboller. Ydermere har vi udviklet en opskrift på vegetarisk / vegansk fastelavnsboller som de eneste online!

Find opskriften her, eller scroll ned og se alle opskrifterne

 

Veganske fastelavnsboller, vegetariske fasteboller, fastelavnsboller vegetar, fastelavnsboller vegansk, veganske kager, vegan fastelavnsboller, fastelavnsboller uden æg,
Vores hjemmelavet veganske fastelavnsboller med glasur.

Vegetariske / Veganske fastelavnsboller.

Denne opskrift er lavet af bloggeren Teatougaard.dk. Opskriften er 100% vegan, og meget velsmagende. Det betyder nu at alle vegetarer og veganere nu også kan nyde godt af fastelavnens mest velsmagne bolle.

Opskrift på veganske fastelavnsboller:

Ingredienser:

Dej

  • 1 dl økologisk soyadrik
  • 50 g gær
  • 125 g økologisk smørbar
  • 1/2 banan
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel

Creme

  • 2,5 dl soyadrik
  • 1 brev Dr. Oetker kagecreme

Glasur

  • 150 g flormelis
  • Vand

Fremgangsmåde:

Fastelavnsbolle dej

  1. Udrør gæren i soyadrikken.
  2. Mos bananen. Bananen er erstatning for ægget.
  3. Tilsæt banan, sukker, smørbar og mel. Husk at tilsætte melet lidt af gangen.
  4. Ælt dejen godt sammen.
  5. Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i 40-60 minutter.

Creme

  1. Pisk 1 brev kagecreme i 2,5 dl soyadrik. Pisk til kagecremen er stiv.

Saml fastelavnsbollerne

Når dejen er færdighævet, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem. Udrul dejen og skær i firkanter. Fyld kagecreme i firkanterne og form dem til cirkler eller firkanter.

Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 35 min. Bag bollerne midt ved 225 grader i ca. 10 min.

Lad dem køle af, inden de pyntes med glasur.

Velbekomme!


 

nemme fastelavnsboller, hurtige fastelavnsboller, fastelavnsboller, fastelanvsboller med creme, nemme fastelavnsboller med creme, indpakket fastelavnsboller,
Nemme og lækre fastelavnsboller til fastelavn

Nemme fastelavnsboller

Dette er en nem opskrift på lækre fastelavnsboller, som du kan lave sammen med børnene til fastelavn. Opskriften er oprindeligt fra Alletidersdag, men er finjusteret i forhold til hvordan vi hos Barnets Fastelavn synes du får de bedste fastelavnsboller ud af dejen.

Opskrift på nemme fastelavnsboller:

Ingredienser:

Dej

  • 1 dl mælk
  • 50 g gær
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • 4 spsk sukker
  • 375 g hvedemel

Creme

  • 2 æg (ca. ½ dl)
  • 4 spsk sukker
  • 4 dl mælk
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 vaniljestang – kornene herfra eller 1-2 spsk vaniljesukker

Glasur

  • 150 g flormelis
  • Vand
  • Eventuel frugtfarve

Fremgangsmåde:

Fastelavnsbolle dej

  1. Start med at lune mælken i en gryde, til den er lillefinger varm.
  2. Hæld den i en skål og rør den smuldret gær ud i skålen med mælk.
  3. Tilsæt æg, sukker og herefter de øvrige ingredienser. Husk at tilsætte melet lidt af gangen.
  4. Ælt dejen godt sammen.
  5. Dæk skålen med et fugtigt klæde og stil dejen til hævning et lunt sted i 40 minutter.

Creme

  1. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde.
  2. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme.
  3. Kog cremen ved jævn varme i ca. 5 min.
  4. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til i cremen så den ikke klumper.

Saml fastelavnsbollerne

Når dejen er færdighævet, tages dejen ud på et meldrysset bord og æltes godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 40 x 40 cm).

16930559_10155032742507445_1385408817_o

Skær dejpladen igennem 3 gange på hver led, så der bliver 16 firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1½ spsk creme på hver firkant. Saml dejen om fyldet til små “pakker”.

16930982_10155032742607445_213969795_o

Klem sammenføjningerne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form “pakkerne” til boller og stil dem med sammenføjningerne nedad på plader med bagepapir.

16879958_10155032742582445_355204251_o

Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt ved 225 grader i ca. 10 min.

Lad dem køle af, inden de pyntes med (farvet) glasur og evt. krymmel hvis de skal være ekstra fine.

Velbekomme!


 

Fastelavnsboller af wienerdej, DR opskrifter på fastelavnsboller, wiener fastelavnsboller, fastelavnsboller wiener dej, opskrifter på fastelavnsboller, nemme fastelavnsboller,
Store flotte Wiener fastelavnsboller med borgmestermasse.

Opskrift på Fastelavnsboller af wienerdej med borgmestermasse

Fastelavnsboller af wienerdej med borgmestermasse er en af de mere bagetekniske opskrifter, som kræver lidt erfaring. Disse wienerdejs fastelavnsboller er super lækre, luftige og bestemt ikke sunde!

Perfekte til fastelavnsfester eller som kage til kaffen.

Wienerdej

  • 2 dl koldt vand
  • 50 gram koldt sukker
  • 2 æg
  • 500 gram smør (afhængig af dejens vægt)
  • 50 gram fedtstof
  • 35 gram gær
  • 550 gram mel
  • 15 gram salt

Borgmestermasse

  • 50 gram marcipan
  • 50 gram smør
  • 50 gram sukker

Vaniljecreme

  • 0,5 stang vanilje
  • 70 gram sukker
  • 40 gram majsstivelse
  • 120 gram æggeblomme
  • 5 dl sødmælk
  • 50 gram 70% chokolade

Flødeskum

  • 5 dl fløde

Lav wienerdej:

  1. Alt skal være iskoldt så du starter! Sæt på køl, inden du går i gang.
  2. Bland vand, sukker, gær og æg sammen i en skål
  3. Kom melet ovenpå og der ovenpå kom fedtstof (50 gram) som du smuldre og salt (Vigtigt salt og fedtstof ikke kommer ned i gæren direkte, da salt nedbryder gær, og fedtstof indkapsler det, og det vil derfor ikke få den rigtige virkning).
  4. Ælt til den kun lige hænger sammen.
  5. Vej din dej. Halvdelen af det din dej vejer, er det antal gram smør du skal bruge, cirka 500 g. smør.
  6. Bank din smør i 15 gange 15 cm og kom den ovenpå din dej og fold dejen omkring smøren.
  7. Rul din dej ud til 30-60 cm og fold begge sider ind. Husk at børste overskydende mel af.
  8. Dette gør du to gange mere og så sætter du den på køl, imens du laver borgmestermasse og flødekum.

Lav borgmestermasse:

  1. Bland det hele sammen, og så får du en lækker borgmestermasse.

Lav vaniljecremen:

  1. Bland sukker, vanilje, majsstivelse, æggeblommer og 1 dl. af mælken sammen
  2. Varm den resterende mælk op
  3. Hæl blandingen i mælke og pisk til creme indtil det bliver tyk
  4. Sæt på køl
  5. Når den er kold tilsættes chokolade

Flødeskum:

  1. Pisk fløden stiv til det bliver til flødeskum

Bagning af fastelavnsbollerne:

  1. Mål dejen op så de er 5 gange 5 cm. Kom lidt borgmestermasse på midten og fold hver fastelavnsbolle sammen – husk at lade sammenføjningen vende ned mod bagepladen.
  2. Kom bollerne i ovnen og bag dem ved 190 grader i cirka 20 minutter.
  3. Lad dem køle af på en bagerist.

Opbygning:

  1. Halver fastelavnsbollerne, når de er kølet af.
  2. Kom flødeskummen op i et sprøjtepose og sprøjt rundt kanten på bollen. Kom vaniljecremen i midten og læg låget på.

Velbekomme!


 

wiener fastelavns boller, wiener fastelavnsboller med syltetøj, syltetøj wiener fastelavnsboller,
Lækre fastelavnsboller med syltetøj. Fastelavnsbollerne kan også laves med kagecreme.

Wiener fastelavnsboller med syltetøj eller kagecreme.

Der er mange måder at lave fastelavnsboller med Wienerdej. En af dem er med wienerdej og syltetøj eller creme.

Fremgangsmåde:

Følg ovenstående opskrift på Wienerdej.

Form dejen til boller og pres en uddybning i midten af bollen. Fyld syltetøj eller kagecreme i uddybningen og bag bollerne ved 190 grader i cirka 20 minutter. Pynt med glasur langs kanten.

Læs også: Fastelavnstønder

You May Also Like