Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/lavenhjemmeside.nu/barnetsfastelavn.dk/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Sange og rim - Barnets fastelavn

Sange og rim

Fastelavns sange og rim er en fast del af den danske fastelavn.

Men ligesom med julesamlerne kan fastelavns sange og rim være svære at huske fra år til år. Derfor har vi samlet de 3 mest kendte fastelavns sange og rim her på siden,  og med et enkelt klik kan du også GRATIS downloade alle sangene, så du har dem ved hånden til fastelavn.

Download GRATIS Fastelavnssange her

Se også alle sangene nedenfor. ↓

fastelavns sange, sange til fastelavn, rim til fastelavn, fastelavn sang, kan du gætte hvem jeg er for jeg har fået maske på, populære fastealvns sange, sange til fastelavn, rim til fastelavn, gamle danske fastelavns rim,

Sange og rim til fastelavn

Fastelavn er mit navn

Fastelavn er mit navn,
boller vil jeg have.
Hvis jeg ingen boller får,
så laver jeg ballade.

Boller op, boller ned
boller i min mave.
Hvis jeg ingen boller får,
så laver jeg ballade.

Svar til 2 første vers:
Boller små, skal i få,
så i bliver glade,
så vil jeg, ikke have,
i laver mer` ballade.

Maskesang

Kan du gætte hvem jer er?
Kan du gætte hvem jeg er?
For jeg har fået maske på,
Misk, mask, maske på,
Kan du gætte hvem jeg er?

Når tønden slås ned fastelavnssøndag og mandag.

På melodien: “Mester Jakob”
Fastelavn, fastelavn
Er mit navn, er mit navn.
Jeg forsager djævelen, jeg forsager djævelen.
Med et slag, slag på slag.

Kan du gætte, hvem jeg er?

Tekst: Elsemarie Wagner
Melodi: “Ved vejen lå et hus”

Kan du gætte, hvem jeg er?
kan du gætte, hvem jeg er?
For jeg har fået maske på
misk, mask, maske på
Kan du gætte, hvem jeg er?

:/: Kan du gætte, hvem jeg er? :/:
For jeg har fået næse på
Nis, nas, næse på
Kan du gætte, hvem jeg er?

:/: Kan du gætte, hvem jeg er? :/:
For jeg har fået jakke på
Jik, jak, jakke på
Kan du gætte, hvem jeg er?

 

 


 

At synge og rime til fastelavn

Før i tiden var det meget populært at gå fra dør til dør og rasle. Men skikken er desværre ved at gå i glemmebogen. For et par årtier siden gik de danske børn ud og raslede ved fastelavn. Det foregik ved, at børnene gik udklædte rundt i byen, fra dør til dør, og sang og rimede, mens de rystede deres hjemmelavede fastelavnsris i håb om at få en mønt eller to i den lille penge beholder samt måske en fastelavnsbolle.

Skikken minder meget om det amerikanerne gør til Halloween. Til fastelavn er Halloweenslikket skiftet ud med mønter og boller, og det drejer sig ikke om at skræmme, men om at synge for eksempel:

“Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have, hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade.”

Eller:

Kan du gætte, hvem jeg er? kan du gætte, hvem jeg er? For jeg har fået maske på misk, mask, maske på. Kan du gætte, hvem jeg er?

 You May Also Like