Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/lavenhjemmeside.nu/barnetsfastelavn.dk/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Fastelavnstønder - Barnets fastelavn

Fastelavnstønder

Fastelavnstønder er ligeså stor del af fastelavn, som udklædning og fastelavnsris. Man kan IKKE holde en fastelavns fest uden en fastelavnstønde af træ.

Der findes mange forskellige fastelavnstønder, både billige fastelavnstønde, og fastelavnstønder i super god kvalitet (så god man næsten ikke nænner at slå den i stykker)

billige fastelavns tønder, kvalitets tønder, fastelavns tønder, fastelavns tønder billige, kvalitetes fastelavnstønder, fastelavnstønder til børn, fastelavnstønder til voksne

Find tønden her:

Billige fastelavnstønde

Pap fastelavnstønde

En billig fastelavnstønde lavet af pap. Fastelavnstønden er hvid med katte motiver hele vejen rundt. Når fastelavnstønden er er lavet  af pap, så kan de helt små også være med til at slå katten af tønden. Passer til børn i alderen 0 – 4 år. En god billig fastelavnstønde til de mindste.

Pris 49,95 kr – Køb tønden her

Lille billig fastelavnstønde

Lille fastelavnstønde til aldersgruppen 4 – 7 år. Denne lille fastelavnstønde er lavet af birketræ og spændt sammen med 2 metalbånd, et for oven og et forneden. Dette er en billig fastelavnstønde til børnefastelavn.

Pris 119,95 kr – Køb tønden her

Mellem størrelse – billig fastelavnstønde

Mellem stor fastelavnstønde til aldersgruppen 5 – 9 år. Fastelavnstønden er lavet af træsorten birk og spændt sammen med 2 metalbånd, en for neden og en foroven.

Pris 129,95 kr – Køb tønden her

Stor fastelavnstønde til 4 bånd.

Almindelig stor fastelavnstønde med 4 metalbånd, 2 for oven og 1 for neden. Stor fastelavnstønde passer  til aldersgruppen 9 – 15 år. Denne fastelavnstønde er lavet i træsorten birk, og spændt sammen med 4 metalbånd. Se video med hvordan tønden laves nederst i artiklen.

Pris 159,95 kr – Køb tønden her

 

Kvalitets fastelavnstønder

Forstærket fastelavnstønde

En forstærket kvalitets fastelavnstønde som er limet og forstærket  til det voksne publikum. Denne tønde er forstærket ved at smøre lim mellem stavene, og så er der blevet brugt 2 ekstra stålbånd, så der er 6 i alt. Passer til aldersgruppen 15 – 99 år. Dette er den perfekte tønde til voksne og store teenagere, som skal slå katten af tønden.  Vi anbefaler at man bruge vores store fastelavnskølle til at slå katten af denne tønde.

Pris 159,95 kr – Køb tønden her

Ekstra forstærket fastelavnstønde

Dette er den ekstra kraftig fastelavnstønde til specialle arrangementer, hvor tønden skal holde i så lang tid som muligt.

Denne tønde er lavet til at kunne modstå slag fra flere hundrede voksne mennesker, og er derfor et optimalt valg, hvis man holder en kæmpe fastelavnsfest med mange deltagere. Dette afspejler sig også i prisen, som er markant højere end vores andre tønder. Den er også populær til bl.a. konkurrencer i eksempelvis butikker og fitness centre.

Denne tønde vejer 12 kg. hvilket er næsten 3 gange så meget som en almindelig stor fastelavnstønde. Til denne skal man bruge vores XL kølle, og vi anbefaler at man har en alternativ kølle klar, dette kunne eksempelvis være et lang jernrør eller lignende.

Pris 499,95 kr – Køb tønden her

 

Fastelavnstønder inklusiv pynt

Lille fastelavnstønde inklusiv pynt

En lille billig fastelavnstønde inklusiv pynt. Følgende pynt medfølger 1 lille fastelavnstønde: 1 lille trækølle, 1 kongekrone, 1 dronningekrone, 2 ruller serpentiner (18 ringe i hver), 1 stk. 6 m. sisal reb til ophæng af tønde, 4 papkatte

Pris 179,95 kr – Køb billig fastelavnstønde her

Fastelavnstønde med pynt

En billig fastelavnstønde inklusiv pynt. Følgende pynt medfølger fastelavnstønden: 1 stor fastelavnstønde (passende til 9 – 15 år), 1 stor trækølle, 1 kongekrone, 1 dronningekrone, 2 ruller serpentiner (18 ringe i hver), 1 stk. 6 m. sisal reb til ophæng af tønde, 4 papkatte.

Pris 209,95 kr – Køb billig fastelavnstønde her

 

 

Gratis katte skabeloner til fastelavnstønden

Det er naturligvis vigtigt at pynte fastelavnstønden rigtig flot. Indeni bør der være en masse slik og søde sager, samt udklippet katte i forskellige størrelser, men der udenpå bør være påsat sorte katte (læs hvorfor nedenfor).

Vi gør det nemt for dig at pynte fastelavnstønden med vores GRATIS katte skabeloner til fastelavn. Skabelonerne kan bruges på et utal af møder og det er kun dig og børnenes fantasi som sætter grænser.

(Katte skabelonerne til fastelavn er i A4 størrelse)

Download Katte skabelonen her

 

Download Katte skabelonen her

Linker til Børneværelset.dk

 

Vælg den rigtige fastelavnstønde til fastelavn

Når du skal holde en fastelavn fest med en fastelavnstønde er det vigtigt at sammenligne pris, kvalitet og aldersgruppen, du skal holde fastelavn for. I ovenstående oversigt over billige fastelavnstønder og kvalitets fastelavnstønder er der indsat hvilken aldersgruppe tønderne passer til.

Hvis du er i tvivl om hvilken fastelavnstønde der er den rigtig, vil Silli.dk gerne hjælpe dig med at finde den perfekt fastelavnstønde. Silli.dk har arbejdet med fastelavnstønder i mange år, og kan derfor med lidt information om jeres behov, hjælpe med at finde den perfekt tønde. Se deres kontakt information her.

Sådan laves fastelavnstønden

fastelavnstønde, tradionen med fastelavn, fastelavn tradition, kattekonge,

Traditionen med fastelavnstønder og sorte katte

Det har været en udbredt folketro, at en by kunne slippe for pest, hvis en sort kat blev slået ihjel.

Katten blev også set som heksens følgesvend, og den blev set som et symbol på det onde, fordi det var et dyr, som det var vanskeligt at få magt over I Danmark kom den sorte kat i en tønde, hvor den blev mishandlet, mens tønden blev slået i stykker. Når tønden var slået i stykker var katten som regel lemlæstet eller død af de kvæstelser den havde fået i tønden. Var katten ikke død eller lemlæstet fik den lov at løbe når bunden af tønden var slået ud.

Den tradition fortsatte i Danmark helt frem til 1830´erne. I 1830érne fik Paster Holm fra Mols stoppet den grusomme tradition og i dag er den levende kat erstattet med papirskatte indeni og udenpå tønden.

Kattekongen skulle ikke betale skat

I dag er det skik at kåre en kattekonge i forbindelse med tøndeslagningen. I gamle dage slap Kattekonger i gamle dage for at betale skat i et helt år, og styrke var en evne, der var i høj kurs. Derfor gik det vildt for sig, når katten blev slået af tønden. Historikere mener at fortidens kamp om at “slå katten af tønden” foregik til hest, og var en kamp om at vise styrke og prestige.

Mindre festlig var fastelavnen for de sorte katte. Katten blev set som heksens følgesvend, og den blev set som et symbol på det onde, fordi det var et dyr, som det var vanskeligt at få magt over.

Nutidens fastelavn er dog helt anderledes end fortidens, og fastelavn er i dag mere en fest for børnene, som kan blive klædt ud som deres idoler eller drømme.

I dag er der stadig tradition for at pynte fastelavnstønderne med katte, men i dag er de af papir. Hvis du skal pynte en super flot fastelavnstønde, og mangler en flot kat at pynte med, så har vi designet en gratis skabelon af en kat du kan bruge. For at gøre det nemt for dig at sætte en papirs kat på tønden, har vi designet en kat du gratis kan downloade (se længere oppe i artiklen).

Fastelavns skabelonen af en kat kan gratis downloads og printes til personligt brug! Videresalg og destruering er ikke tilladt uden tilladelse fra Børneværelset.Kilde: Wikipedia, Børneværelset og Videnskab.dk

You May Also Like